Υπάρχει ένα βίντεο που έγινε viral στα Social Media που υποστηρίζει ότι το Instagram μοιράζεται την τοποθεσία σας με τους ακόλουθούς σας. Αυτό το βίντεο έγινε γνωστό μετά την τελευταία ενημέρωση iOS 15.6.1. Οι ρυθμίσεις των εφαρμογών στο πιο πρόσφατο iOS συνοδεύονταν από μια επιλογή εναλλαγής «Ενεργοποίηση» ή «Απενεργοποίηση» μιας δυνατότητας που ονομάζεται «Ακριβής Τοποθεσία» στις ρυθμίσεις της εφαρμογής.

Instagram

Αφού ενημερώσετε το iPhone σας στο πιο πρόσφατο λειτουργικό σύστημα, θα συνειδητοποιήσετε ότι αυτή η συγκεκριμένη λειτουργία έχει ενεργοποιηθεί αυτόματα στις ρυθμίσεις τοποθεσίας της εφαρμογής Instagram.

Στην πραγματικότητα, αυτές οι ρυθμίσεις άδειας υπάρχουν στις περισσότερες συσκευές Android εδώ και χρόνια. Απλώς πολλοί χρήστες Android δεν το έχουν συνειδητοποιήσει. Κάποιοι μπορεί να το έχουν συνειδητοποιήσει, αλλά μπορεί να είναι ότι απλά δεν τους ενδιαφέρει. Ή απλώς δεν θεωρούν απαραίτητο να το μεταφέρουν στα Social Media, όπως έκανε πρόσφατα ο χρήστης iOS.

Σε αυτό το θέμα, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Instagram Adam Mosseri και ολόκληρη η ομάδα κοινωνικών μέσων του Instagram απορρίπτουν τους ισχυρισμούς ότι μοιράζονται την ακριβή τοποθεσία σας με τους ακόλουθούς σας. Σε απάντηση, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Instagram έγραψε στο Twitter:

Ήθελα να το μοιραστώ μαζί σας για να είμαι σαφής. Οι Υπηρεσίες τοποθεσίας είναι μια ρύθμιση συσκευής στο τηλέφωνό σας, όχι μια νέα δυνατότητα από το Instagram και ενεργοποιεί πράγματα όπως ετικέτες τοποθεσίας. Δεν κοινοποιούμε την τοποθεσία σας με άλλα άτομα.

Διαβάστε επίσης:  OnePlus Ace2: έρχεται με dedicated chip για φόρτιση της μπαταρίας

Το Instagram Comms, η επίσημη σελίδα στο Twitter για την ομάδα των κοινωνικών μέσων κοινωνικής δικτύωσης του Instagram έγραψε επίσης τα εξής:

Για να είμαστε σαφείς, δεν μοιραζόμαστε την τοποθεσία σας με άλλους. Όπως και άλλες εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, χρησιμοποιούμε ακριβή τοποθεσία για πράγματα όπως tag τοποθεσίας και λειτουργίες χαρτών.

Εξηγώντας την κύρια χρήση της υπηρεσίας τοποθεσίας, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Instagram Adam Mosseri είπε ότι οι τοποθεσίες συσκευών Instagram χρησιμοποιούν μόνο τη λειτουργία ακριβούς τοποθεσίας συσκευής για tag τοποθεσίας όταν δημοσιεύουν. Το Instagram δεν μοιράζεται την τοποθεσία των χρηστών ή άλλες προσωπικές πληροφορίες με άλλους χρήστες ή τους ακολούθους σας.

Instagram

Αν και πολλοί άνθρωποι απενεργοποίησαν αμέσως την ακριβή τοποθεσία στις ρυθμίσεις μετά την κυκλοφορία του viral βίντεο, άλλοι δεν άλλαξαν κάτι. Κατά τη διάρκεια της έρευνάς μας σχετικά με αυτό το θέμα, συναντήσαμε βίντεο με άτομα που εκφράζουν τις απόψεις σχετικά με τις εφαρμογές που παρακολουθούν την τοποθεσία τους.

Μερικοί άνθρωποι είπαν ότι έχουν απενεργοποιήσει την ακριβή ρύθμιση τοποθεσίας. Είναι επειδή δεν αισθάνονται άνετα γνωρίζοντας ότι οι τοποθεσίες τους παρακολουθούνται. Άλλοι ανέφεραν επίσης ότι αισθάνονται προστατευμένοι αφήνοντάς το ανοιχτό. Εξηγώντας ότι σε περίπτωση οποιουδήποτε ατυχούς περιστατικού, οι οικογένειες και τα αγαπημένα τους πρόσωπα μπορούν εύκολα να τους εντοπίσουν.

Επομένως, εξαρτάται από εσάς να αποφασίσετε εάν πρέπει να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία ακριβούς τοποθεσίας του Instagram ή απλώς να την αφήσετε ενεργοποιημένη. Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να το απενεργοποιήσετε. Απλώς μεταβείτε στις Ρυθμίσεις στο τηλέφωνό σας, Απόρρητο και, στη συνέχεια, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις τοποθεσίας. Από εκεί, μπορείτε να το ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε για οποιαδήποτε εφαρμογή θέλετε.

------------------------- -------------------------

Ακολουθήστε το Gizchina Greece στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα, όλα τα τεχνολογικά νέα! Αν ψάχνετε HOT προσφορές, κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Telegram!

[Πηγή] :