Αναρωτιέστε πώς να διαγράψετε ή να απενεργοποιήσετε τον λογαριασμό σας στο Instagram; Σας έχει κουράσει το Instagram; Πιστεύετε ότι το Instagram σας αποσπά την προσοχή σας; Σας τρώει πολύ χρόνο από τη ζωή σας και θέλετε να αφιερωθείτε σε άλλες ασχολίες; Θα μπορούσαν να υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους θέλετε να απενεργοποιήσετε ή να διαγράψετε εντελώς τον λογαριασμό σας στο Instagram. Όπως το Facebook και άλλες πλατφόρμες κοινωνικών μέσων, το Instagram σας παρέχει την επιλογή απενεργοποίησης ή και διαγραφής του λογαριασμού σας.Instagram

Η απενεργοποίηση του λογαριασμού Instagram θα κάνει τον λογαριασμό να σταματήσει να λειτουργεί προσωρινά, ενώ η επιλογή διαγραφής θα καταργήσει μόνιμα και αμετάκλητα το προφίλ σας, καθώς και τις φωτογραφίες, τα βίντεο, τα σχόλια, τις επισημάνσεις “μου αρέσει” και τους ακόλουθους. Θα πρέπει να πάτε στην επιλογή διαγραφής λογαριασμού Instagram μόνο εάν το έχετε αποφασίσει αμετάκλητα. Μόλις διαγραφεί ο λογαριασμός, δεν υπάρχει τρόπος να τον επαναφέρετε.

Πώς να απενεργοποιήσετε προσωρινά τον λογαριασμό σας στο Instagram

Για να απενεργοποιήσετε προσωρινά τον λογαριασμό σας στο Instagram ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα. Λάβετε υπόψη ότι αυτό μπορεί να γίνει μόνο χρησιμοποιώντας ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού (browser), καθώς η εφαρμογή Instagram δεν την υποστηρίζει.

  • Μεταβείτε στη διεύθυνση https://instagram.com από ένα πρόγραμμα περιήγησης (browser) για κινητά ή σε έναν υπολογιστή και συνδεθείτε με το αναγνωριστικό Instagram που θέλετε να απενεργοποιήσετε.
  • Πατήστε ή κάντε κλικ στο εικονίδιο του προφίλ σας από την επάνω δεξιά γωνία για να μπείτε στο Προφίλ σας.
  • Πατήστε την επιλογή “Επεξεργασία προφίλ” η οποία θα εμφανίσει την ακόλουθη οθόνη και μετακινηθείτε προς τα κάτω μέχρι να δείτε την επιλογή “Θέλω να απενεργοποιήσω προσωρινά το λογαριασμό μου” (Temporarily disable my account).

  • Αφού πατήσετε στο κουμπί απενεργοποίησης, το Instagram θα σας δείξει μια σελίδα με ένα αναπτυσσόμενο μενού δίπλα στο “Γιατί απενεργοποιείτε τον λογαριασμό σας;” Θα χρειαστεί να επιλέξετε μια επιλογή από το μενού και στη συνέχεια να πληκτρολογήσετε ξανά τον κωδικό σας. Το αναπτυσσόμενο μενού περιλαμβάνει επιλογές όπως Ανησυχώ για το απόρρητό μου, Δεν μπορώ να βρω άτομα να ακολουθήσω, Δημιούργησα άλλο λογαριασμό, Χρειάζομαι απλώς ένα διάλειμμα, Προβλήματα απορρήτου, Είμαι πολύ απασχολημένος(η)/Μου αποσπά την προσοχή, Πάρα πολλές διαφημίσεις και άλλα. Μπορείτε επίσης να ορίσετε την επιλογή “Κάτι άλλο” εάν δεν θέλετε να προσδιορίσετε τον λόγο για την προσωρινή απενεργοποίηση.
  • Πατήστε ή κάντε κλικ στο κουμπί “Προσωρινή απενεργοποίηση λογαριασμού” για να απενεργοποιήσετε προσωρινά το λογαριασμό σας στο Instagram.

Μετά από αυτό, ο λογαριασμός σας στο Instagram θα απενεργοποιηθεί. Μπορείτε να το επανενεργοποιήσετε απλά αν συνδεθείτε ξανά με τα διαπιστευτήριά σας. Μέχρι να επανενεργοποιηθεί ο λογαριασμός σας, το προφίλ, οι φωτογραφίες, τα σχόλια και οι επισημάνσεις “μου αρέσει” δεν θα εμφανίζονται. Τέλος, σημειώστε ότι μπορείτε να απενεργοποιήσετε τον λογαριασμό σας μόνο μία φορά την εβδομάδα.

Διαβάστε επίσης:  Υποκλοπή συνομιλιών μέσω κοινών λαμπτήρων από hackers!

Πώς να διαγράψετε οριστικά τον λογαριασμό σας στο Instagram

Για μια πιο μόνιμη κατάσταση, η διαγραφή του λογαριασμού σας είναι το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε. Και πάλι αυτό μπορεί να γίνει μόνο με τη χρήση ενός browser και όχι μέσω της εφαρμογής Instagram στο smartphone σας.

  • Ορίστε τις επιλογές από το αναπτυσσόμενο μενού δίπλα στο στοιχείο “Γιατί διαγράφετε τον λογαριασμό σας;” Οι επιλογές είναι σχεδόν ίδιες με την απενεργοποίηση ενός λογαριασμού όπως Πάρα πολλές διαφημίσεις, Ανησυχώ για το απόρρητό μου, Δημιούργησα άλλο λογαριασμό, Δεν ξέρω από που να αρχίσω, Θέλω να αφαιρέσω κάτι, Δεν μπορώ να βρω άτομα να ακολουθήσω και λοιπά.
  • Εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης και πατήστε αυτήν την επιλογή «Να διαγραφεί οριστικά ο λογαριασμός μου» στο κάτω μέρος της οθόνης.

Όλες οι φωτογραφίες, τα σχόλια, οι επισημάνσεις “μου αρέσει” και οι followers στο Instagram θα καταργηθούν οριστικά. Όπως αναφέρουμε και παραπάνω, με την επιλογή διαγραφής λογαριασμού, δεν θα μπορείτε να ανακτήσετε ποτέ τον λογαριασμό σας. Εάν θέλετε να αποθηκεύσετε τις φωτογραφίες και τις αναρτήσεις σας από το Instagram πριν από τη διαγραφή του λογαριασμού, μπορείτε να κατεβάσετε ένα αντίγραφο των πληροφοριών σας. Για να το κάνετε αυτό, πατήστε την εικόνα του προφίλ σας κάτω δεξιά στην εφαρμογή του τηλεφώνου για να μεταβείτε στο προφίλ σας > Ρυθμίσεις > Ασφάλεια > Πρόσβαση σε δεδομένα > Προβολή όλων.

-------------------------

Ακολουθήστε το Gizchina Greece στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα νέα από Κίνα! Αν ψάχνετε HOT προσφορές, κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Telegram!

[Πηγή] :