Στη νέα έκδοση Chrome 80, το δημοφιλές πρόγραμμα περιήγησης παρεμβαίνει στον τρόπο με τον οποίο γίνεται η επεξεργασία των ειδοποιήσεων ενός ιστότοπου. Μια νέα – προαιρετική – επιλογή στο περιβάλλον εργασίας του, που ονομάζεται “quieter UI notifications”, έρχεται για να κάνει τα αιτήματα των ιστότοπων λιγότερο ενοχλητικά. Επιπλέον, διευκολύνει τη διαχείριση των ιστότοπων που σας στέλνουν ειδοποιήσεις.

Chrome

Τα τελευταία χρόνια, πολλά site έχουν αρχίσει την αποστολή τακτικών ειδοποιήσεων, για παράδειγμα όταν κάποιο νέο περιεχόμενο είναι διαθέσιμο στο διαδίκτυο. Η λειτουργικότητα φαίνεται αρκετά έξυπνη για όσους παρακολουθούν τα site που τους ενδιαφέρουν περισσότερο. Αλλά ο τρόπος με τον οποίο τις χειρίζονται ο Chrome και άλλοι τρίτοι κατασκευαστές δεν είναι πολύ πρακτικός. Έτσι οι ειδοποιήσεις εμφανίζονται πολύ συχνά κατά την πρώτη σας επίσκεψη και σας αναγκάζουν να κάνετε μια επιλογή για να μπορέσετε να συνεχίσετε την περιήγηση στη σελίδα.

Ωστόσο, είναι πιθανό να θέλετε να ενημερώνεστε μόνο από ένα μικρό αριθμό σελίδων ή δεν θέλετε να εμφανίζονται αυτά τα αιτήματα από προεπιλογή. Εάν όλα αυτά σας ενοχλούν, θα πρέπει να ξέρετε σε κάθε περίπτωση ότι το Chrome 80 θα κάνει τα πάντα για να σας ευχαριστήσει. Η νέα έκδοση του προγράμματος περιήγησης θα φτάσει κάποια στιγμή τον Φεβρουάριο και η Google δοκιμάζει μερικές από τις πιο χρήσιμες λειτουργίες του.

Διαβάστε επίσης:  Microsoft Edge: επίσημη η πρώτη stable έκδοση για Windows και macOS

Μεταξύ αυτών, είναι προφανώς η νέα επιλογή “quieter permission UI”. Για να το χρησιμοποιήσετε, θα πρέπει να το ενεργοποιήσετε απευθείας από τις ρυθμίσεις. Όταν είναι ενεργή η επιλογή και επισκεφθείτε έναν ιστότοπο που προσφέρει ειδοποιήσεις, δεν θα έχετε πλέον ένα παράθυρο διαλόγου που θα σας ζητήσει να κάνετε κάποια επιλογή, στην έκδοση Chrome 80.

Chrome

Συγκεκριμένα, στην έκδοση για desktop υπολογιστές, στα δεξιά της γραμμής διευθύνσεων, θα εμφανιστεί για λίγο μια σύντομη εικόνα μιας καμπάνας, ακολουθούμενη από το μήνυμα αποκλεισμένες ειδοποιήσεις. Το μήνυμα θα δώσει τη θέση του σε ένα μόνο εικονίδιο. Ένα μικρό επεξηγηματικό μήνυμα θα εμφανιστεί σύντομα την πρώτη φορά ή αν περάσετε το ποντίκι πάνω από το κουδούνι. Τώρα έχετε μπλοκάρει τις ειδοποιήσεις από προεπιλογή, αλλά μπορείτε να το αλλάξετε κάνοντας κλικ στο εικονίδιο. Στην έκδοση για Android / iOS, το μήνυμα θα λάβει τη μορφή ενός banner φραγμών ειδοποιήσεων στο κάτω μέρος του παραθύρου.

[Πηγή] :