Το Instagram ξεκίνησε να αφαιρεί ένα χαρακτηριστικό που επιτρέπει στους χρήστες να κατασκοπεύουν τις δραστηριότητες των φίλων τους. Κάποιοι χρησιμοποιούσαν τακτικά αυτή τη λειτουργία για να παρακολουθούν όλες τις δραστηριότητες των επαφών τους στο κοινωνικό δίκτυο. Τα likes, τα σχόλια, τις νέες συνδρομές, κλπ. Το Instagram μόλις ανακοίνωσε ότι η λειτουργία αυτή θα εξαφανιστεί σε μια επερχόμενη ενημέρωση.Instagram

Το χαρακτηριστικό αυτό βρίσκεται στην εφαρμογή του Instagram από το 2011. Ωστόσο, οι περισσότεροι χρήστες δεν γνώριζαν ότι είχε αυτή τη δυνατότητα. Όσοι γνώριζαν χρησιμοποιούσαν τη λειτουργία αυτή τακτικά για να κατασκοπεύουν τις δραστηριότητες των ανθρώπων που ακολουθούν. Κάνοντας κλικ στο εικονίδιο με τη καρδιά στο μενού στο κάτω μέρος της εφαρμογής, άνοιγαν δύο καρτέλες: “Following (Ακολουθήστε)” και “You (Εσείς)”. Μεταβαίνοντας στην πρώτη καρτέλα, μπορούσατε να αποκτήσετε πρόσβαση σε μια λίστα με όλες τις δραστηριότητες των ανθρώπων που ακολουθείτε.

Ο Vishal Shah, διευθυντής προϊόντων της Instagram, δήλωσε στο site BuzzFeed ότι αυτή η λειτουργία έχει αρχίσει να καταργείται και θα καταργηθεί από όλους σε μια μελλοντική αναβάθμιση της εφαρμογής. Υπάρχει από το 2011 και συχνά αποτέλεσε αφορμή δημιουργίας ενοχλητικών καταστάσεων. Για παράδειγμα, μια σύζυγος ανακάλυψε μέσω αυτού ότι ο σύζυγός της έβλεπε συχνά φωτογραφίες από μοντέλα με μπικίνι.

Αυτό το χαρακτηριστικό παρενέβαινε ουσιαστικά στην ιδιωτικότητα των χρηστών του Instagram και το χειρότερο είναι ότι πολλοί δεν ήξεραν ότι υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Αυτός είναι ένας από τους λόγους για την κατάργησή της. Σύμφωνα με τον Vishal Shah, δεν είχε χρησιμοποιηθεί πολύ. Η λειτουργία του είναι πολύ παρόμοια με τη λειτουργία του ιστορικού δραστηριότητας του Facebook, εκτός από το ότι δεν είναι προσβάσιμη δημοσίως, αλλά μόνο από τον κάτοχο του λογαριασμού που μπορεί να τη χρησιμοποιήσει για να έχει μια συνολική εικόνα για όλες τις δραστηριότητές του.

Διαβάστε επίσης:  Wind: με αυξημένη χρήση mobile data και οι φετινές γιορτές
[Πηγή] :

via